ua en ru

ФДМ має намір продати три великих держпідприємства до кінця 2017 року

ФДМ має намір продати три великих держпідприємства до кінця 2017 року Фото: ФДМ виставить на аукціон 3 великих об'єкта в 2017 (УНІАН)

Орієнтовна стартова вартість об'єктів складає близько 8,5 млрд гривень

Фонд держмайна планує до кінця 2017 року приватизувати три великих держпідприємства.Про це в інтерв'ю "Фокусу" повідомив заступник голови Фонду держмайна Юрій Нікітін.

За його словами, на торги повинні виставити Аграрний фонд, Державну продовольчо-зернову корпорацію і Об'єднану гірничо-хімічну компанію, вдала приватизація яких принесе значні кошти до держбюджету.

"Хоча якщо вдасться продати три компанії, які технологічно вже в цьому році можемо приватизувати, - Аграрний фонд, Державну продовольчо-зернову корпорацію (ДПЗКУ) і Об'єднану гірничо-хімічну компанію (ОГКХ), грошей заробимо набагато більше", - заявив Нікітін.

Він також розповів, що фонд вже розрахував орієнтовні стартові ціни цих об'єктів.

Для ДПЗКУ вона склала близько 1,5 млрд гривень для Аграрного фонду, залежно від емісії облігацій, від 1 до 5 млрд гривень і для ОГКХ – не менше 2 млрд гривень.

Чиновник також підкреслив, що впевнений у вдалих торгах, оскільки вже є 10 зацікавлених в покупці цих лотів інвесторів, при цьому, не тільки вітчизняних, але й іноземних.

Нагадаємо, раніше Нікітін розповів про нову дату приватизації Одеського припортового заводу.