ua en ru

ФДМ готує документи для повернення "Укртелекому" в держвласність

ФДМ готує документи для повернення "Укртелекому" в держвласність Фото: "Укртелеком" можуть повернути в держвласність

Відомство встановило, що покупець не виконав умови приватизаційного договору

Фонд державного майна готує документи для проведення претензійно-позовної роботи по поверненню в державну власність ПАТ "Укртелеком". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі фонду.

Раніше відомство провело дослідження про виконання покупцем зобов'язань за договором купівлі-продажу підприємства, в якому проаналізувало інформацію від різних українських держорганів, у тому числі Служби безпеки України, Антимонопольного комітету, Національної комісії з держрегулювання зв'язку та інформатизації, а також держбанків.

За підсумками дослідження ФДМ встановив невиконання покупцем зобов'язань в частині внесення інвестицій у грошовій формі, що є невід'ємною частиною договору. Також не були виконані, на думку відомства, зобов'язання по створенню державної системи урядового зв'язку та відомчих мереж спеціального зв'язку та безкоштовна передача зазначеної мережі в держвласність.

Покупець, у свою чергу, оскаржив такі висновки фонду, у відомстві було проведено засідання відповідної комісії про оскарження результатів, проте члени комісії одноголосно стали на бік ФДМ і залишили без змін висновки відомства про невиконання умов договору.

"На даний момент відповідні матеріали передані до юридичного департаменту фонду з метою ведення претензійно-позовної роботи з розірвання договору та повернення проданого за ним пакета акцій ПАТ "Укртелеком" у державну власність", - повідомили у ФДМ.

Нагадаємо, в 2011 році ФДМ продав 92,79% акцій "Укртелекому".