ua en ru

Фейгін: прямого обміну Савченко на ГРУшников не буде

Фейгін: прямого обміну Савченко на ГРУшников не буде Фото: незаконно засуджена в Росії українка Надія Савченко

Адвокат української льотчиці Марк Фейгін вважає, що це швидше обмін політиків, ніж обмін між засудженими

Прямого обміну військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва на незаконно засуджену в Росії українку Надії Савченко Надію Савченко не буде. Про це повідомив адвокат української льотчиці Марк Фейгін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мова не йде про обмін (Савченко на Єрофєєва і Александрова, – ред.). Не буде ніякого прямого обміну. Цей обмін – це обмін політиків, але не обмін між засудженими, з однієї простої причини, що все одно буде обрано процесуальна форма, при якій безпосереднього обміну Єрофєєва і Александрова Савченко не буде. Мова йде про морально-політичний компонент. Надія не вважає себе винною у вчиненні злочину, вона була викрадена з території України і була засуджена в Росії абсолютно надуманого приводу. Це не одне і теж", – сказав Фейгін.


Адвокат льотчиці додав: "Мова йде, скоріше, про те, що якщо політики домовляться, перші особи держав Росії і України, то Надія прийме це рішення, тим більше що вони її стосуються в першу чергу, але таким чином рятують її від відбування покарання і звільняють її як невинну. Тут це треба сприймати тільки як її оцінку справи свого і справи в Україні".

Нагадаємо, раніше Порошенко погодив з Путіним план повернення Савченко в Україну.