ua en ru

Федерація роботодавців виступає на термінове проведення реформи держустрою України

Федерація роботодавців України (ФРУ), очолювана Дмитром Фірташем, виступає за термінове проведення реформи державного устрою для збереження територіальної цілісності України. Про це йдеться в повідомленні ФРУ.

У повідомленні наголошується, що ця реформа стане запорукою ефективної системи влади та децентралізації державного управління з розширенням прав місцевих громад, а також дозволить провести необхідні соціально-економічні перетворення для євроінтеграції України при збереженні традиційного ринку СНД.

У заяві підкреслюється, що військовий конфлікт на сході України не може бути виправданням відсутності системних змін, необхідних для української економіки.

Також зазначається, що за роки незалежності реформи стримувала застаріла система організації влади, основою якої є централізований бюрократичний механізм, створений у часи СРСР. На думку ФРУ, ситуацію в країні також дестабілізує "двовладдя у виконавчій владі" між Президентом і урядом.

Президія ФПУ закликає до проведення максимально широкого обговорення досвіду організації державного устрою Німеччини, Польщі, Австрії та інших економічно сильних країн. "До такого обговорення необхідно залучити провідних європейських та інших міжнародних експертів для подальшої імплементації такого досвіду в Україні", - резюмують у ФРУ.

Нагадаємо, раніше Фірташ заявляв, що в Україні необхідно провести децентралізацію влади, дати областях більше повноважень і зняти мовне питання.