ua en ru

Федеральна антимонопольна служба Росії оголосила про розкриття картелю на ринку вугілля

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) оголосила про розкриття картелю на ринку вугілля. Як повідомив глава ФАС Ігор Артем'єв, в картель входять ВАТ "СУЕК", ВАТ "Російський вугілля" і ЗАТ "Будсервіс", передає РБК.
За словами І.Артем'єва, антимонопольна служба спільно з міліцією та слідчим комітетом МВС Росії проводили оперативно-розшукові заходи, в ході яких на ринку поставок вугілля був виявлений картельну змову. Компанії визнані порушили антимонопольне законодавство. У даний момент матеріали та висновки по даній справі передані в МВС, де вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.178 (недопущення, обмеження або усунення конкуренції) Кримінального кодексу РФ. І. Артем'єв зазначив, що компанії підвищували ціни на вугілля з метою отримання додаткового прибутку, а також з метою розділення даного ринку.
У свою чергу заступник глави ФАС Анатолій Голомолзин повідомив, що загальна сума, яку отримали компанії в результаті змови, оцінюється в 5 млн руб. (165 тис. дол.) Відповідаючи на питання РБК, він зазначив, що компанії змовилися восени 2009 р., що було зафіксовано, зокрема, це підтверджується телефонними розмовами топ-менеджерів компаній.