ua en ru

ФБР США опублікувало досьє на М.Джексона.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США опублікувало досьє на американського співака Майкла Джексона, який помер літом 2009 р. у віці 50 років, передає Бі-Бі-Сі. Документ, що містить 300 сторінок, стосується розслідування звинувачень в розтлінні неповнолітніх, а також матеріалів справи про шантаж, в якому М.Джексон був постраждалим. З опублікованих даних стає зрозуміло, що федеральна служба допомагала місцевій владі в розслідуванні низки пов'язаних з артистом цивільних справ в період з 1993 р. по 2005 р.

В одному з матеріалів досьє наводяться відомості про звернення у ФБР поліції округу Санта Марія з приводу можливої участі терористів у висуненні судових звинувачень проти поп-зірки. Спецслужба США причетності терористів до судового розгляду за участю Майкла Джексона не угледіла.

У 1993 р. поліція Лос-Анджелесу почала розслідування звинувачень М.Джексона в насильстві над 13-річним Джордано Чендлером. У результаті в 1994 р. співак виплатив підліткові 20 млн дол., і справа закінчилася примиренням сторін без участі суду.

У 2004 р. проти співака був поданий новий позов із звинуваченнями в педофілії, проте в 2005 р. ця справа також була припинена після висновку суду присяжних. Офіційних звинувачень в спокушанні неповнолітніх М.Джексону так і не було пред'явлено.

М.Джексон помер в Лос-Анджелесі 25 червня 2009 р. від зупинки серця. Як можлива причина його смерті називалося передозування медикаментів. Похорони музиканта пройшли на кладовищі Forest Lawn 3 вересня.

Нових фактів, що допомагають встановити, чому помер король американської поп-музики, в опублікованому досьє не міститься.