ua en ru

ФБР прослуховувало Манафорта з 2014 року, - CNN

ФБР прослуховувало Манафорта з 2014 року, - CNN Фото: Пол Манафорт (facebook.com/Paul-Manafort)

Манафорта прослуховували до і після виборів у США

Американські слідчі за розпорядженням секретного суду прослуховували колишнього керівник передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта до і після виборів у США. Про це з посиланням на джерела повідомляє CNN.

"Американські слідчі прослуховували колишнього голову штабу Трампа Пола Манафорта за розпорядженням секретного суду до і після виборів", - йдеться в повідомленні.

Деякі із зібраних розвідувальних даних включають повідомлення, які викликали стурбованість серед слідчих, що Манафорт спонукав росіян допомогти в кампанії. Про це повідомили відразу три джерела видання, разом з тим, двоє з них зазначили, що докази не є остаточними.

Таємне рішення суду вступив у дію після того, як Манафорт став об'єктом розслідування ФБР, яке почалося в 2014 році. Воно зосередилося на роботі, виконаній групою консалтингових фірм у Вашингтоні "для колишньої правлячої партії України".

Разом з тим, через відсутність доказів прослуховування в якийсь момент у минулому році було припинено. Потім ФБР відновило його, після отримання нового ордера, який продовжили, принаймні, до початку цього року.

За інформацією джерел видання, другий ордер був частиною розслідування ФБР зв'язків між представниками штабу Трамп і росіянами. Такі ордера вимагають схвалення вищих органів юстиції та офіційних осіб ФБР, і ФБР має надати суду інформацію, в якій зазначається, що предметом ордера може виступати агент іншої країни.

"Неясно, коли почав діяти новий ордер. Інтерес ФБР посилився минулої осені через перехоплені повідомлення між Манафортом та росіянами, а також між самими росіянам, які відродили інтерес до Манафорта", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, розмови між Манафортом і Трампом тривали після того, як президент вступив на посаду, задовго до того, як розслідування ФБР щодо Манафорту стало загальновідомим.

На даний момент ні Білий дім, ні представники Манафорта цю інформацію не коментують.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-глава штабу Трампа Манафорт отримав від Партії регіонів 17 млн доларів.