ua en ru

ФБР отримало ордер на стеження за екс-радником Трампа, - джерело

ФБР отримало ордер на стеження за екс-радником Трампа, - джерело Фото: Картер Пейдж

Картера Пейджа підозрюють у зв'язках з Росією

Влітку минулого року Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США отримало секретний ордер на спостереження за контактами та повідомленнями Картера Пейджа, який тоді обіймав посаду радника кандидата в президенти Америки Дональда Трампа. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

"Ордер виданий у зв'язку з розслідуванням про можливі зв'язки посадових осіб США з Росією. Такий дозвіл також отримало американське Міністерство юстиції. Ордер був виданий суддею, який займається справами іноземній розвідслужби, після того, як його змогли переконати в тому, що є ймовірна причина вважати, що Пейдж діяв як агент іноземної держави. В даному випадку - Росії", - йдеться в повідомленні.

При цьому повідомляється, що на даний момент Пейджу не було пред'явлено жодних звинувачень. Тому, на даний момент не ясно, чи може Міністерство юстиції згодом звинуватити колишнього радника американського лідера або ж інших осіб у причетності до втручання Росії у президентські вибори 2016 року в США.

Нагадаємо, раніше картер Пейдж публічно спростував зв'язку з Російською Федерацією. Він пояснив, що зустрічався з російським послом Сергієм Кисляком в США під час національного з'їзду республіканців, але, за його словами, в ході цієї зустрічі тільки привітався і обмінявся з послом візитками.