ua en ru

Фаріон пропонує поширити дію закону про конфіскацію майна на російськомовних

Колишній депутат, один з лідерів партії "Свобода" Ірина Фаріон переконана, що закон про позасудову конфіскацію майна колишніх чиновників допоможе відновити справедливість та захистити інтереси держави. Про це вона заявила, коментуючи законопроект про спеціальну конфіскацію, поданий депутатом від "Народного фронту" Тетяною Чорновол.

"Україна давно повинна була задіяти такий інструмент, як конфіскація майна. В умовах, коли корумпована судова система не може виносити потрібні нам рішення, парламент повинен взяти на себе частину її функцій і захистити інтереси країни, відновити справедливість. Люди це тільки схвалять. При цьому під дію закону про конфіскацію повинні потрапити всі вороги України, в тому числі і нинішні чиновники і депутати, які сприяють агресії Росії і голосують за вказівкою Кремля, не бажають вчити державну мову", - заявила вона.

На думку Фаріон, уряду не потрібно боятися судових позовів від тих, хто потрапить під дію нового закону.

"Можна прийняти спеціальну поправку в закон, яким визначити, що в разі програшу України в європейському суді, компенсації колишнім чиновникам повинна платити Росія як країна агресор" - пропонує політик.

Нагадаємо, що проект закону про спеціальну конфіскацію майна №3025 був зареєстрований депутатами від "Народного фронту" Тетяною Чорновол та Олегом Барною. У ньому Верховній Раді України пропонують затвердити особливий режим конфіскації майна Віктора Януковича, Миколи Азарова, Раїси Богатирьової, братів Клюєвих, Віктора Пшонки та деяких інших колишніх чиновників, не чекаючи, поки суд винесе відповідне рішення.