ua en ru

Falcon 9 вивела на орбіту супутник для забезпечення літаків Wi-Fi

Falcon 9 вивела на орбіту супутник для забезпечення літаків Wi-Fi Фото: SpaceX

SpaceX провела успішний запуск ракети-носія Falcon 9

Приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX запустила свою ракету-носій Falcon 9 з комунікаційним супутником Inmarsat-5 F4 на борту, який повинен забезпечити мережею Wi-Fi пасажирів авіалайнерів і морських судів. Про це йдеться в повідомленні на сайті SpaceX.

Повідомляється, що космічний апарат був успішно виведений на орбіту.

Зазначимо, 70-метрова ракета-носій Falcon 9 стартувала у 02:21 з космодрому, розташованого на мисі Канаверал у Флориді. Через три хвилини після запуску сталося відключення головного двигуна та відділення першого ступеня, пізніше успішно відключився другий двигун, після чого супутник перейшов у фазу свого розгортання і перейшов на проміжну геостаціонарну орбіту. Космічний апарат буде знаходитися на висоті 35,7 тис. км над Землею.

Нагадаємо, раніше SpaceX провела перші випробування ракети важкого класу Falcon Heavy, яка наступного року має вивести на орбіту вантажівка з космічними туристами.

Після введення в експлуатацію Falcon Heavy, за інформацією телеканалу, має стати найпотужнішою ракетою в світі. SpaceX запланувала перші польоти на 2017 рік.