ua en ru

Факт використання нацистських речівок під час матчу "Металург" (Д) – "Шахтар" не підтвердився, - МВС

Факт використання нацистських речівок під час футбольного матчу між футбольними клубами "Металург" (Донецьк) та "Шахтар" (Донецьк), що проходив у Донецьку 28 вересня 2013 р., не підтвердився. Про це повідомляє прес-служба МУ ГУМВС України в Донецькій області.

"Факт був зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст.293 КК України (групове порушення громадського порядку). В ході розслідування правоохоронцями були опитані стюарди, охорона стадіону, офіцери безпеки клубу, співробітники міліції, які знаходилися недалеко від сектора, де скандувалися речівки спірного змісту, - повідомив начальник міліції громадської безпеки Донецького міськуправління міліції Микола Крюченко. - Жоден опитаний не підтвердив факту нацистських висловів у речівках уболівальників. Громадяни почули в речівках наступне: "Зіграй! Зіграй! Зіграй! І у рай!".

При цьому переглянутий відеоролик, в якому вболівальники "Металурга" підтримують свою команду, не дозволяє чітко визначити, що саме говорилося.

У зв'язку з цим в перспективі дане кримінальне провадження буде припинено.