ua en ru

Facebook запустив в Парижі сервіс перевірки безпеки після нападу

Facebook запустив в Парижі сервіс перевірки безпеки після нападу Фото: Facebook (cybercrime.gov.ua)

Функція дозволяє дати знати, що користувач уцілів у разі теракту

Соціальна мережа Facebook активувала опцію "Перевірка безпеки" в Парижі після нападу невідомого з ножем. Про це повідомляє телеканал BFM TV.

Так, опція дозволяє користувачам соціальної мережі оперативно дати знати, що вони вціліли у разі теракту, стихійного лиха або катастрофи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напад стався у другому окрузі недалеко від Паризької опери. Невідомий чоловік напав з ножем на перехожих в районі, де розташовується багато барів і ресторанів. В результаті нападу один чоловік отримав смертельні поранення і помер. Ще четверо постраждали, двоє з них отримали важкі поранення. Поліція ліквідувала зловмисника.

Президент Франції Еммануель Макрон висловив співчуття родині загиблого в результаті нападу невідомого на перехожих в Парижі.

Як наголошується, терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад в Парижі. Поліція виявила терористичний слід у нападі на перехожих в Парижі, нападник кричав "Аллах акбар". У поліції зазначили, що антитерористична прокуратура почала розслідування.