ua en ru

Facebook посилив боротьбу з поширенням недостовірної інформації

Facebook посилив боротьбу з поширенням недостовірної інформації Фото: Facebook (cybercrime.gov.ua)

Facebook заборонив деяким сторінкам рекламувати свої акаунти

Компанія Facebook посилила боротьбу з поширенням недостовірної інформації у соціальній мережі. Про це повідомляє прес-служба Facebook на офіційному блозі компанії.

"В даний час ми забороняємо рекламодавцям запускати оголошення, які посилаються на історії, які були помічені неправдивими організаціями щодо перевірки фактів. Якщо сторінки багаторазово обмінюються історіями, позначеними як неправдиві, ці повторні порушники більше не зможуть рекламувати свої акаунти в Facebook", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, це оновлення допоможе зменшити поширення неправдивих новин, і буде заважати таким сторінкам заробляти гроші.

Наголошується, що якщо сторінки перестануть ділитися неправдивими новинами, вони отримають право знову рекламувати аккаунт і оплачувати рекламні покази постів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китайській народній республіці інтернет-компанії зобов'язали перевіряти коментарі користувачів до публікації.

Так, головний інтернет-регулятор країни оголосив про нові правила управління інтернет-форумами, заборонивши анонімним користувачам мережі розміщувати інформацію на інтернет-платформах.