ua en ru

Facebook збільшив чистий прибуток втричі у І кварталі

Facebook збільшив чистий прибуток втричі у І кварталі Фото: Facebook збільшив прибуток втричі

Виручка компанії збільшилася на 52%

Найбільша у світі соціальна мережа "Фейсбук" (Facebook), що належить однойменній інтернет-корпорації Facebook Inc., збільшила чистий прибуток в І кварталі на 195%, порівняно з аналогічним періодом 2015 року, з 512 млн доларів до 1,51 млрд доларів. Відповідна інформація міститься в повідомленні, опублікованому на сторінці компанії.

Чистий прибуток у розрахунку на одну акцію збільшилась на 188,9%, з 0,18 долара до 0,52 долара. Прибуток компанії без урахування разових факторів склала 0,77 долара на акцію.


Як випливає з повідомлення, зростання чистого прибутку пов'язане, у тому числі, із збільшенням доходів від реклами на 57% - з 3,3 млрд доларів у січні-березні минулого року до 5,2 млрд доларів у звітному періоді поточного.

Також збільшилася виручка компанії, склавши 5,38 млрд доларів, що на 52% більше показника 2015 року (І квартал 2015 року – 3,54 млрд доларів).

Засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг повідомив, що рада директорів компанії ініціювала створення нового типу акцій класу С. На відміну від звичайних акцій, акції типу С не надають права голосу, забезпечуючи збереження контролю Цукерберга над компанією. Планується розподіляти ці акції серед співробітників або використовувати їх в угодах M&A, при цьому частка генерального директора не буде розмиватися.

За словами Цукерберга, які наводяться в повідомленні, він задоволений початком 2016 року і налаштований на подальший розвиток і вдосконалення свого бізнесу: " Ми зосереджені на нашій 10-річної дорожній карті, для того щоб дати кожному в світі можливість розділити все, що завгодно, з ким завгодно ".

Як повідомлялося раніше, Facebook має намір розробити конкурента додатком Snapchat.