ua en ru

Facebook спростить розлучення з колишніми за рахунок нових фільтрів

Facebook спростить розлучення з колишніми за рахунок нових фільтрів Фото (Associated Press): соцмережа Facebook

Нововведення дозволяє виключити зі стрічки повідомлень пости і фото від екс-партнерів

Найбільша соціальна мережа світу Facebook планує полегшити біль розставання для людей, які недостатньо рішучі для того, щоб просто заблокувати колишніх партнерів. Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, нові фільтри дозволять виключити зі стрічки повідомлень пости і фото від колишніх партнерів, які раніше періодично з'являлися, заподіюючи серцевий біль.

Також з'явиться можливість видалити ім'я та посилання на більше не милий профіль зі звітів про минулі події.

Спочатку нововведення буде запропоновано випробувати користувачам мобільного додатку на території США.

Рішення про те, чи потрібна подібна послуга всім 1,5 млрд користувачів по всьому світу, керівництво соцмережі прийме за результатами тестування. "Ця робота - частина наших зусиль щодо розвитку ресурсу для людей, які проходять через важкий період у житті", - повідомила представник соцмережі Келлі Вінтерс.

Як наголошується, у даної новації Facebook є і виражена фінансова складова: люди, незадоволені змістом своєї стрічки подій, схильні рідше відвідувати ресурс, що зменшує кількість показів реклами та обсяги зібраної про їхні дії інформації.

За інформацією АР, "захист від колишніх" - ще один сигнал того, наскільки глибоко "Фейсбук" інтегрований у наше суспільство. Наприкінці серпня засновник Facebook Марк Цукерберг повідомив про те, що соцмережею за день вперше скористалися понад 1 мільярд користувачів. Ринкова капіталізація компанії на даний момент оцінюється у 300 млрд дол.