ua en ru

Facebook і Twitter приєднаються до розслідування можливого втручання РФ у Brexit

Facebook і Twitter приєднаються до розслідування можливого втручання РФ у Brexit Фото: Facebook і Twitter (pixabay LoboStudioHamburg)

У Twitter готові надати перші результати розслідування протягом декількох тижнів

Facebook і Twitter допоможуть британському розслідуванню можливого втручання Росії у Brexit. Про це повідомляє Sky News.

Як зазначає видання, компанії отримали письмові запити від Виборчої комісії Великобританії по інформації, пов'язаної з виборчою активністю протягом регламентованого періоду референдуму за Brexit. Також компанії отримали листа від групи, яка проводить парламентське розслідування навколо фейкових новин - подібно слухань, які проводять американські законодавці.

"Ми зараз проводимо розслідування цих питань і маємо намір поділитися нашими висновками протягом найближчих тижнів", - заявив один з керівників Twitter у Великобританії Нік Піклз.

У свою чергу, представник компанії Facebook у Великобританії Саймон Мілнер, заявив, що його компанія також допомагає Виборчій комісії.

Повідомляється, що влада Британії висловила свою стурбованість тим, що на референдумі Brexit активно брали участь соціальні ЗМІ, обвинувачені втручання в президентські вибори в США. Дослідження, проведені вченими, показали, що в дискусіях про Brexit брали участь 419 облікових записів, присвячених президентським виборам в США.

Нагадаємо, раніше видання The Times, посилаючись на дані вчених університетів Свансі і Каліфорнії, повідомило, що Росія використала майже 45 тис. повідомлень у Twitter, щоб вплинути на голосування на референдумі щодо виходу Великобританії зі складу Європейського союзу.