ua en ru

Facebook зіткнувся з майже 54 тисячами випадків порнопомсти та вимагань за січень

Facebook зіткнувся з майже 54 тисячами випадків порнопомсти та вимагань за січень Фото: Facebook зіткнувся з майже 54 тисячі випадків порнопомсти і вимагань

Політика Facebook щодо матеріалів сексуального характеру найбільш уразлива

У січні соціальна мережа Facebook зіткнулася з майже 54 тис. випадків порнопомсти і вимагань, передає The Guardian з посиланням на документ, який опинився у видання.

Так, повідомляється, що у січні Facebook довелося заблокувати понад 14 тис. облікових записів, які були пов'язані з порнопомстою, тобто поширенням матеріалів сексуального характеру без дозволу зображеної на них особи або вимаганням грошей за допомогою погроз розмістити особисті інтимні фотографії в соціальній мережі.

Зазначено, що компанія покладається на користувачів, які повідомляють про образливий контент. Це означає, що реальний масштаб проблеми може бути набагато більшим.

Повідомляється, що політика Facebook щодо матеріалів сексуального характеру найбільш вразлива, а тому є високопріоритетною сферою компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд в Австрії зобов'язав соціальну мережу Facebook видалити образливі публікації.

Як пише видання, рішення можна розглядати як перемогу активістів, які вимагали, щоб соціальні медіа боролися з "тролями" в інтернеті.