ua en ru

У Facebook призупинили роботу 200 додатків після скандалу з Cambridge Analytica

У Facebook призупинили роботу 200 додатків після скандалу з Cambridge Analytica Фото: Іме Арчібонг (facebook.com-Ime)

Робота додатків припинена для проведення перевірки

Компанія Facebook Inc завершила перший етап розслідування, яке було розпочато після скандалу з консалтинговою компанією Cambridge Analytica, і на сьогоднішній день призупинила роботу приблизно 200 додатків, які мали доступ до великого обсягу інформації користувачів. Про це повідомляє Reuters.

Віце-президент Facebook з партнерської співпраці по продуктах Іме Арчібонг повідомив, що робота додатків припинена для проведення ретельної перевірки на предмет неправомірного використання даних.

"Маємо зробити ще більше, щоб виявити всі програми, які з порушеннями використовували персональні дані, отримані з Facebook, і на це потрібен час", - зазначив представник соцмережі.

Крім того, зазначено, що Facebook на сьогоднішній день проаналізувала роботу кількох тисяч додатків у рамках розслідування, про яке глава компанії Марк Цукерберг оголосив 21 березня.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка виявилася у центрі скандалу через використання даних користувачів Facebook, закривається.