ua en ru

Facebook допомагав Росії при вторгненні до України, - MSNBC

Facebook допомагав Росії при вторгненні до України, - MSNBC Фото: Facebook (cybercrime.gov.ua)

В результаті скарг з Росії Facebook масово блокував українські акаунти в соцмережі

Соціальна мережа Facebook допомагала Росії, коли та здійснювала вторгнення до України, видаляючи пости та блокуючи українських активістів. Про це йдеться в сюжеті американського телеканалу MSNBC.

"Російські оперативники інформаційної війни використовували успішну технологію, щоб видалити українські голоси з Facebook і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення в сусідню державу", - зазначила ведуча телеканалу з посиланням на інформацію The Daily Beast.

За даними медіа, росіяни переходили на сторінки українських активістів, які захищали позицію Києва в конфлікті в Криму і на Донбасі, і масово направляли адміністрації Facebook скарги на їхні пости. Незалежно від змісту постів у скаргах вказувалося, що це порнографія або інша категорія повідомлень, які Facebook має видаляти.

За даними ЗМІ, такі масові скарги направлялися за державної підтримки РФ і вони приводили до заборони доступу українських активістів у Facebook.

"Таким чином, Facebook допомагав російському уряду заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення", - йдеться в сюжеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія використовувала програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" для шпигунства в США, внісши у ПЗ певні модифікації.