ua en ru

Ф.Ярошенко: Мінфін направив звіт міжнародного аудиту про державні фінанси за 2008-2009 рр. в ГПУ і ВР

Міністерство фінансів України направило звіт міжнародного аудиту про державні фінанси за 2008-2009 рр. до Генеральної прокуратури України і Верховної Ради України. Про це на прес-конференції повідомив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вчора я як міністр фінансів на виконання рішення Кабінету міністрів направив звіт міжнародного аудиту про державні фінанси за 2008-2009 рр. в ГПУ і ВР", - заявив Ф.Ярошенко.
За його словами, вартість міжнародного аудиту становила 23 млн грн. "У нас по плану на цей захід було (передбачено) 26 млн грн, а ми витратили 23 млн грн", - зауважив він.
Ф.Ярошенко також нагадав, що зловживання попереднього уряду становили, за матеріалами Контрольно-ревізійного управління (КРУ), більше 50 млрд грн. "А за матеріалами міжнародного аудиту ми взяли тільки виключно 6 фрагментів... Це більше 3 млрд грн", - додав міністр.

Нагадаємо, керівник юридичної фірми Akin Gump Strauss Hauer and Sell Марк Макдугалл, який проводив аудит діяльності попереднього уряду разом з компанією Trout Kacheris, повідомив, що уряд Юлії Тимошенко незаконно використовув 2,3 млрд грн (200 млн євро) отриманих за рахунок продажу квот на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу.