ua en ru

ExxonMobil до середини жовтня згорне проекти з "Роснафтою", - ЗМІ

Компанія ExxonMobil має до середини жовтня через санкції згорнути спільні проекти з компанією "Роснафта".

Компанія ExxonMobil має до середини жовтня через санкції згорнути спільні проекти з компанією "Роснафта". Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на неназвані джерела.

"Теоретично можливість для роботи залишалася, потрібно було отримати новий дозвіл (від уряду США). Але отримати його не вдалося, ExxonMobil повинна припинити роботи і вивести персонал до середини жовтня", - розповів один з джерел.

Джерела видання вказали, що ExxonMobil, має "серйозний політичний вплив в США, послідовно відстоювала можливість роботи в Росії". Про те, чому компанії не вдалося отримати схвалення на продовження робіт, джерела видання не знають.

"Так, можливо якось регулювати в ручному режимі цей процес. Але все одно основні роботи згортаються до наступного серпня через льодової обстановки", - заявив виданню джерело в "Роснафті".

Про можливий відхід з ExxonMobil спільного арктичного проекту з "Роснафтою" стало відомо в середині вересня. Агентство Bloomberg повідомило, що призупинення робіт по бурінню на свердловині "Університетська-1" пов'язана з санкціями США, що забороняють ввезення в Росію обладнання, необхідного для роботи на арктичному шельфі. "Мінфін США, визнаючи складність проекту "Університетська-1" і чутливість навколишнього середовища в Карському морі, що видав ліцензію ExxonMobil та іншим залученим до роботи американським постачальникам і громадянам, щоб забезпечити безпечне і відповідальне згортання операцій, пов'язаних з експлуатацією свердловини", - заявив агентству представник компанії.

Джерело РБК в "Роснафті" підтверджував РБК, що Exxon продовжить участь у бурінні на Карському морі до 10 жовтня. Він підкреслив, що раніше ця дата була записана в проекті буріння свердловини "Університетська-1" як дата завершення робіт у поточному році.