ua en ru

У Єврозоні зафіксований найбільший зростання економіки з 2011

У Єврозоні зафіксований найбільший зростання економіки з 2011 Фото: Єврозона

Однак рівень безробіття в регіоні як і раніше перевищує 10%

Економіка єврозоні в 2015 році зросла на 1,5%. Про це свідчать дані європейського статистичного відомства Євростат, передає Deutsche Welle.

Згідно з повідомленням, дані показники європейської економіки стали кращими з 2011 року, проте недостатні для того, щоб істотно знизити рівень безробіття в регіоні, який як і раніше перевищує 10%.

В останньому кварталі 2015 року економіка в єврозоні збільшилася лише на 0,3 відсотка. Це більше, ніж у США (зростання на 0,2 відсотка), однак експерти зазначають, що це все ж слабкі результати, враховуючи такі сприятливі супутні фактори, як дешева енергія, ослаблення валюти і кредитно-грошове стимулювання.

За даними Євростату, в економіці єврозони зберігаються сильні відмінності по регіонах. Наприклад, в Іспанії економіка виросла в останньому кварталі 2015 року на 0,8 відсотка, у Німеччині - на 0,3, у Франції - на 0,2 відсотка, а в Греції - навпаки, скоротилася на 0,6 відсотків. Правда, економісти прогнозували, що справи в Греції підуть ще гірше, і обсяг її ВВП зменшиться на 0,9 відсотка.

Як повідомлялося раніше, експорт товарів з Німеччини в 2015 році досяг рекордного рівня, незважаючи на несподіване зниження показника в грудні. Підприємства країни продали за кордон товарів на 1,196 трлн євро.