ua en ru

У єврозоні безробіття впало до рекордно низького рівня за останні 8 років

У єврозоні безробіття впало до рекордно низького рівня за останні 8 років Фото: безробіття (РБК-Україна)

Найнижчий рівень безробіття у Німеччині та на Мальті

У єврозоні безробіття впало до рекордно низького рівня за останні 8 років і складає 9,1%, при цьому найнижчий рівень безробіття - у Німеччині (3,8%). Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на європейське статистичне відомство Євростат.

Так, у червні в 19 країнах Європейського союзу, де перебуває в обігу євро, було зареєстровано 14,178 мільйона безробітних. Це на 148 тисяч менше, ніж у травні цього року, і на 1,667 мільйона менше, ніж у червні 2016 року. Отже, частка безробітних у єврозоні у скоротилася з 9,2% у травні до 9,1% у червні.

При цьому найнижчий рівень безробіття зафіксований у Німеччині (3,8%) та на Мальті (4,1%), а найвищий - у Греції (21,7%) та Іспанії (17,1%). Вказано, що зниженню безробіття сприяє економічне зростання в країнах єврозони.

Також зазначається, що у середньому по всьому ЄС частка безробітних у червні (як і в травні) була ще нижчою - 7,7%. Це найнижчий показник з грудня 2008 року.

Нагадаємо, у листопаді минулого року повідомлялося, що на межі бідності перебуває кожен тринадцятий громадянин Європейського союзу.