ua en ru

Євробачення 2018: усі подробиці

Євробачення 2018: усі подробиці Колаж РБК-Україна

Переможницею Євробачення 2018 стала Нетта Барзілай (Ізраїль)

У Лісабоні відбувся фінал Євробачення 2018. За результатами голосування переможницею стала учасниця від Ізраїлю Нетта Барзілай. Докладніше про те, як проходив конкурс, найбільш яскраві виступи учасників і хто став переможцем - у матеріалі Styler.

Нетта Барзілай стала переможницею Євробачення 2018

У цьому році букмекери не помилилися з прогнозами, і переможницею Євробачення стала Нетта Барзілай, що представляє Ізраїль. До п'ятірки лідерів також увійшли Елені Фурейра (Кіпр), Сезар Семпсон (Австрія), Міхаель Шульте (Німеччина) і Эрмал Мета і Фабріціо Моро (Італія).

MELOVIN, що представляє в цьому році Україну, зайняв 17 місце.

Євробачення 2018: усі подробиці

Голосування в фіналі Євробачення 2018
Найголовніша частина конкурсу - голосування. Насамперед в фіналі були озвучені голоси професійного журі, в результаті чого таблиця результатів стала кардинально відрізнятися від тієї, яку представляли букмекери. На перше місце вийшла Австрія, якій прогнозували місце у другій десятці. А кіпріотка, на яку робилися основні ставки, вийшла навіть за межі першої п'ятірки. Однак голоси глядачів все змінили.

Коли до балів від журі додали бали від глядачів, в результаті на перше місце вийшов Ізраїль, який набрав 529 балів. Далі йде Кіпр - 436 балів, і Австрія - 342 бали.

Як пройшов перший півфінал конкурсу

У першому півфіналі конкурсу виступили 18 країн-учасників, 10 з яких пройшли у фінал. За прогнозами букмекерів, це повинні були бути Ізраїль, Чехія, Болгарія, Естонія, Греція, Кіпр, Бельгія, Австрія, Вірменія та Фінляндія. Але три країни вони все-таки не вгадали - замість Греції, Бельгії та Вірменії у фіналі опинилися Ірландія, Литва і Албанія.

Другий півфінал Євробачення

Ще 18 країн виступали у другому півфіналі. Фаворитами букмекерів були Нідерланди, Польща, Австралія, Швеція, Норвегія, Україна, Данія, Молдова, Росія та Угорщина. Але і на цей раз голосування внесло свої корективи. Замість Польщі та Росії у фінал пройшли Словенія та Сербія.

MELOVIN на Євробаченні 2018

MELOVIN, який в цьому році представляв Україну, виступав під №18 у другому півфіналі. Наш артист "запалив" сцену Євробачення в прямому сенсі слова. На початку виступу MELOVIN з'явився з кришки рояля, за яким він виступав. А в кінці від помаху його руки загорілися сходинки, що ведуть до рояля. Обіцяючи за результатами голосування, глядачі оцінили його ефектний номер і вокал.

Цікаво, що за 15 років участі України в Євробаченні, всі наші учасники завжди проходили у фінал. І MELOVIN в цьому році не порушив традицію.

Крім того, наш учасник розважав глядачів не тільки на великій сцені, але і в фан-зоні - Євромістечку в Лісабоні. Там він виступив перед стартом першого півфіналу конкурсу і виконав чотири свої пісні.

Скандали на Євробаченні

У цьому році конкурс пройшов досить спокійно, за винятком невеликого скандалу, в який потрапила представниця Ізраїлю Нетта Барзілай. Як повідомляв Telegram-канал Super, хтось почав розклеювати по Лісабону листівки з закликом бойкотувати виступ конкурсантки, а саме - не голосувати за неї. Причина полягає в тому, що Ізраїль веде бойові дії в Палестині, а також нещодавно завдав кілька авіаударів по Сирії. Однак подальшого розвитку цей скандал не мав.

Не обійшлося без курйозів під час фіналу конкурсу. Так, під час виступу представниці Великобританії, на сцену вибіг чоловік і забрав у неї мікрофон. Але охорона спрацювала оперативно, і його вивели зі сцени.

Євробачення 2018: усі подробиці

Скріншот з відео