ua en ru

В Євросоюзі з 15 червня скасують плату за роумінг

В Євросоюзі з 15 червня скасують плату за роумінг Фото: ЄС скасовує плату за роумінг (колаж РБК)

Інститути ЄС працювали над цим рішенням

З 15 червня 2017 року по всій території Європейського союзу буде скасована плану за роумінг. Про це йдеться в спільній заяві президента Європарламенту Антоніо Таяні, прем'єр-міністра Мальти Джозефа Мускату від імені Мальти, головуючої в Раді ЄС, і президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера.

"Європейський Союз - це об'єднання людей і полегшення їхнього життя. Кінець плати за роумінг - це справжня історія європейського успіху. Відтепер громадяни, які подорожують в межах ЄС, зможуть дзвонити, писати повідомлення і з'єднуватися на своїх мобільних пристроях за тією ж ціною, яку вони платять вдома. Скасування плати за роумінг є одним з найбільших і найбільш відчутних успіхів ЄС ", - йдеться в заяві.

Як повідомляється в документі, інститути Євросоюзу працювали над вирішенням цієї проблеми 10 років.

"Плата за роумінг тепер буде в минулому. Вже завтра ви зможете залишатися на зв'язку під час подорожі по ЄС, і платити ту ж ціну, що і вдома", - наголосили глави інститутів ЄС.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що почалися переговори про скасування мобільного роумінгу для українців на території Європейського Союзу.