ua en ru

У Євросоюзі є консенсус щодо візової лібералізації з Україною, - глава МЗС Чехії

У Євросоюзі є консенсус щодо візової лібералізації з Україною, - глава МЗС Чехії Фото: міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек

Процес візової лібералізації з Україною ЄС може розпочати за півроку

У Євросоюзі є консенсус щодо візової лібералізації з Україною. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек після засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу 6 лютого у Брюсселі, повідомляє "Радіо Свобода".

"Мені здається, що стосовно цього питання був відносний консенсус. Якщо Україна виконала всі умови для лібералізації візового режиму, то ми сповнені рішучості ухвалити це рішення", - сказав він.

Крім того, Заоралек зазначив, що процес візової лібералізації з Україною ЄС може розпочати за півроку, додавши, що наразі неузгодженим є механізм призупинення дії безвізового режиму.

"Сподіваюся, що за півроку ми зможемо почати візову лібералізацію. Ви знаєте, що неузгодженим є лише механізм призупинення, але, сподіваюся, що упродовж цього часу, що ми зможемо виконати і це. Влітку - це реально", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що введення безвізового режиму між Європейським союзом та Україною можливе вже у травні.