ua en ru

В Євросоюзі 23 жовтня обговорять ситуацію в Азовському морі

В Євросоюзі 23 жовтня обговорять ситуацію в Азовському морі Фото: Європарламент (flickr.com/european_parliament)

На пленарному засіданні Європарламенту буде обговорюватися ситуація в Азовському морі

На засіданні Європейського парламенту 23 жовтня буде обговорюватися ситуація в Азовському морі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка в Twitter.

"На пленарному засіданні Європейського парламенту буде обговорюватися ситуація в Азовському морі 23 жовтня. На цьому етапі не ясно, чи буде голосування за резолюцію", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг заявив, що в Альянсі стурбовані дестабілізуючої діяльністю РФ в Азовському морі і повністю підтримують позицію України в цій ситуації. Зокрема, російська військова присутність в Азовському морі і в окупованому Криму, будівництво моста через Керченську протоку перешкоджають морському судноплавству і є "перешкодою нормальній навігації".

Глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко повідомляв, що створення нової військової бази на Азовському морі та посилення військової присутності в цьому районі дасть можливість протистояти зростаючій загрозі з боку Росії. РБК-Україна писало, що 29 вересня глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що відомство збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.

У свою чергу уряд Росії надасть у користування Міністерству оборони РФ ділянку акваторії Таганрозької затоки в Азовському морі "для забезпечення оборони і безпеки держави".