ua en ru

Євросоюз виділить Україні наступні 600 млн євро на початку 2018

Євросоюз виділить Україні наступні 600 млн євро на початку 2018 Фото: Жослін Гітон (колаж РБК-Україна)

ЄС очікує виконання Україною всіх умов, які дозволили б їй одержати цей транш

У Європейському Союзі прогнозують виділення Україні чергового траншу в розмірі 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги на початку 2018 року. Про це заявив перший секретар відділу торгівлі та економіки представництва Євросоюзу в Україні Жослін Гітон в інтерв'ю "Українським новинам".

"Я хотів би підкреслити, що терміни - це суто технічне питання. Може бути невелика технічна затримка в декілька тижнів між ухваленням рішення і безпосередньою виплатою, але якщо все буде добре, то транш буде надано на самому початку наступного року", - повідомив Гітон.

За його словами, ЄС очікує виконання Україною всіх умов, які дозволили б їй одержати цей транш, включаючи скасування заборони Верховною Радою на експорт деревини.

"Ми все ще чекаємо, що всі умови будуть виконані. Оскільки питання дійсно є однією з умов відповідного меморандуму про взаєморозуміння, ми сподіваємося на його вирішення у встановлені терміни", - сказав він.

Як очікується, в результаті цієї виплати загальна макроекономічна допомога, яку Євросоюз поширить на Україну з 2014 року, досягне 2,81 млрд євро, що є найбільшим обсягом макроекономічної допомоги, наданої ЄС будь-якій країні, що не входить до Союзу.

Нагадаємо, у березні 2017 року Єврокомісія схвалила виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.