ua en ru

Євросоюз виділить окремий бюджет на боротьбу з дезінформацією із РФ

Євросоюз виділить окремий бюджет на боротьбу з дезінформацією із РФ Фото: Рада Європи (facebook.com eucouncil)

У спецгрупі ЄС підкреслюють, що не займаються контрпропагандою проти Росії

Європейський союз (ЄС) виділить окремий бюджет на боротьбу з дезінформацією з Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє BBC.

"Спеціальна робоча група ЄС, що займається питаннями протидії дезінформації РФ, буде отримувати фінансування в розмірі 1,1 млн євро в рік з бюджету ЄС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, бюджет передбачає виділення коштів щорічно протягом трьох років починаючи з 2018 року.

Зазначимо, оперативна робоча група з стратегічних питань East StratCom Task Force була створена ЄС в 2015 році у цілях протидії триваючої кампанії з дезінформації з боку РФ.

Так, група East StratCom Task Force публікує щотижневі "Огляди дезінформації". Це добірка матеріалів, що розповідає про випадки спотворення або маніпуляції фактами в матеріалах російських ЗМІ.

Вона також готує тексти і відео, роз'яснюють політику ЄС у регіоні Східного партнерства". Група підкреслює, що не займаються контрпропагандою проти РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей закликала європейських лідерів "відкрити очі" на загрозу з боку РФ. Очікується, що велика Британія виділить близько 100 млн фунтів на боротьбу з дезінформацією в країнах "Східного партнерства".