ua en ru

Євросоюз виділить Грузії 46 млн євро на скорочення безробіття і стимулювання експорту

Депутати Європарламенту на сесії в Страсбурзі затвердили пакет фінансової допомоги Грузії на 46 млн євро. Ці засоби призначені для зменшення рівня безробіття в країні, стимулювання економічного росту та експорту грузинської продукції, передає РБК.
Половина суми виділяється Грузії у вигляді гранту, частина, що залишилася - як кредит. Очікується, що фінансова допомога Євросоюзу поліпшить також інвестиційне середовище в Грузії і дозволить провести реформи у фінансовому секторі.
Нагадаємо, минулого тижня Всесвітній банк ухвалив рішення виділити Грузії додаткові 235 млн дол. Ця сума призначена для збереження економічного зростання і "задоволення потреб вразливого населення" і полягає вона з траншей Асоціації міжнародного розвитку (160 млн дол.) та Міжнародного банку реконструкції і розвитку (75 млн дол.). Частина грошей піде на реабілітацію внутрішніх доріг та доріг місцевого значення.
У період з 2010 р. по 2013 р. фінансування програм розвитку в Грузії обійдеться Всесвітньому банку в 630 млн дол., з них 385 млн вже освоєно. Зокрема, реабілітовано 600 км. доріг, побудовано 7 шкіл, лікарню і амбулаторію в грузинських регіонах, перепідготувано близько 2 тис. фахівців в області охорони здоров'я.