ua en ru

Євросоюз ввів санкції на постачання зброї до Венесуели

Євросоюз ввів санкції на постачання зброї до Венесуели Фото: Ніколас Мадуро (instagram.com/dpresidencia)

Санкції передбачають також персональні заходи

Європейський союз (ЄС) ввів санкції на постачання зброї до Венесуели, які передбачають також персональні санкції. Про це повідомив DW.

"Рада ЄС з закордонних справ у понеділок, 13 листопада 2017 року, вирішила ввести санкції проти Венесуели", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ЄС вводить ембарго на постачання зброї в латиноамериканську країну, а також на інші імпортні товари, "які можуть бути використані для внутрішніх репресій".

Крім того, міністри закордонних справ країн ЄС визначили правові рамки для заборони на здійснення поїздок і заморожування активів, які можуть бути введені відносно чиновників у Венесуелі, відповідальних за порушення прав людини і демонстрацію неповаги до демократичних принципів.

Так, санкції можуть скасувати у разі, якщо ситуація у Венесуелі покращиться, зокрема, якщо в країні будуть звільнені політичні в'язні і відбудуться переговори між владою і опозицією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Опозиційне об'єднання "Круглий стіл демократичної єдності" (MUD) оголосило про припинення підготовки до зустрічі з властями Венесуели в Домініканській Республіці.