ua en ru

Євросоюз продовжив Білорусі ембарго на постачання зброї

Євросоюз продовжив Білорусі ембарго на постачання зброї Фото: штаб-квартира ЄС (European Union 2015 - European Parliament)

Всі юридичні документи з цього питання повинні бути підготовлені до кінця лютого

Дипломати Європейського союзу вирішили продовжити заборону на постачання зброї до Білорусі ще на рік. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

За його словами, всі юридичні документи з цього питання повинні бути підготовлені до кінця лютого, коли закінчується термін для поновлення ембарго.

Дипломати повідомили "Радіо Свобода", що на виключення для малокаліберних спортивних пістолетів наполягли представники Угорщини та Словаччини в додаток до биатлонному обладнання. При цьому домовленість передбачає, що кожен випадок можливого експорту буде розглядатися окремо, а національні компетентні органи мають право обмежити кількість експортованих товарів.

Нагадаємо, сьогодні розглядалося питання про продовження ембарго для Білорусі. Додамо, що санкції проти Білорусі, які передбачають ембарго на постачання зброї Білорусі було продовжено на один рік 27 лютого 2017 року. Санкції були введені також проти чотирьох осіб, що включало заморожування їхніх рахунків і заборону на в'їзд на територію ЄС. Ці особи притягнуті до справи про зникнення при незрозумілих обставинах в 1999 і 2000 роках двох опозиційних політиків, бізнесмена і журналіста.