ua en ru

Євросоюз закликає до мирного вирішення ситуації навколо Північної Кореї

Євросоюз закликає до мирного вирішення ситуації навколо Північної Кореї Фото: Федеріка Могерини (European External Action Service)

ЄС посилить дипломатичну роботу з врегулювання конфлікту навколо КНДР

Країни Європейського союзу закликають до мирного врегулювання конфлікту навколо Північної Кореї. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могерини, передає пресс-служба ЄС.

"У такий критичний момент Європейський союз підтримує дипломатичну роботу з нашими партнерами, спрямовану на деэскалацию ситуації і досягнення повної, піддається перевірці і незворотною денуклеаризації Корейського півострова мирними, а не військовими засобами. Це єдиний спосіб знайти міцний мир", - заявила Могерини.

Крім того, Могерини повідомили, що ЄС посилить дипломатичну роботу для врегулювання конфлікту. Зокрема, планується розширити переговори за участю КНДР.

"Було вирішено, що Європейський союз та його держави-члени посилять свою дипломатичну роботу, звернувшись в Республіку Корея, США, Китай, Росію і Японію, а також КНДР, щоб передати наші повідомлення. Підтримання єдності міжнародного співтовариства у вирішенні цієї проблеми дійсно має вирішальне значення", - зазначила Могерини.

Нагадаємо, раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про плани випробування балістичних ракет поблизу американського острова Гуам у Тихому океані.