ua en ru

Євросоюз планує продовжити Білорусі ембарго на постачання зброї

Євросоюз планує продовжити Білорусі ембарго на постачання зброї Фото: Білорусі можуть ще на рік продовжити ембарго на зброю (facebook.com/GpkGovBY)

ЄС домовляється про продовження ембарго на постачання зброї до Білорусі ще на рік

У Європейському союзі домовляються щодо заборони постачання зброї до Білорусі ще на рік. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter із посиланням на джерело у ЄС.

"ЄС домовляється про продовження ембарго на постачання зброї до Білорусі ще на рік та запровадження звільнення від застосування малогабаритних спортивних знарядь", - повідомив він.

Кореспондент також додав, що угода буде завершена до кінця місяця.

Додамо, що санкції проти Білорусі, що включають також ембарго на постачання зброї Білорусі було продовжено на один рік 27 лютого 2017 року. Санкції були запроваджені також проти чотирьох осіб, що включало заморожування їх рахунків та заборону на в'їзд на територію ЄС. Ці особи залучені до справи про зникнення за незрозумілих обставин у 1999 і 2000 роках двох опозиційних політиків, бізнесмена та журналіста.

Нагадаємо, як повідомляло раніше РБК-Україна, у листопаді 2017 року комітет постійних представників держав ЄС (Coreper) погодив введення ембарго на постачання зброї Венесуелі.