ua en ru

Євросоюз не буде переглядати санкції проти брата Клюєва

Рада ЄС не знайшов підстав для перегляду санкцій, введених раніше проти Сергія Клюєва, брата екс-глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва, і залишає їх у силі. Про це йдеться в листі Ради ЄС.

У листі йдеться про те, що Рада ЄС має намір залишити в дії санкції відносно Сергія Клюєва з формулюванням про незаконне привласнення державних коштів і використання службового становища з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи третіх осіб.

Нагадаємо, санкції ЄС проти Андрія та Сергія Клюєвих набули чинності 5 березня 2014 року. Крім них під санкції потрапили: колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко; екс-генпрокурор Віктор Пшонка; екс-голова СБУ Олександр Якименко; колишній перший заступник глави АП Андрій Портнов; екс-міністр юстиції Олена Лукаш; колишній заступник глави МВС Віктор Ратушняк; сини екс-президента Олександр і Віктор Януковичі; син екс-генпрокурора Артем Пшонка; екс-прем'єр Микола Азаров і його син Олексій Азаров; бізнесмен Сергій Курченко; екс-міністр освіти Дмитро Табачник; екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова; колишній радник президента Ігор Калінін.

В даний час в Євросоюзі розглядається питання про перегляд санкцій відносно ряду зазначених осіб.

Євросоюз не буде переглядати санкції проти брата Клюєва

Євросоюз не буде переглядати санкції проти брата Клюєва