ua en ru

Євросоюз має намір домогтися для себе скасування мит США на сталь

Євросоюз має намір домогтися для себе скасування мит США на сталь Фото: Сесілія Мальмстрем (flickr.com-europaportalen.se)

Брюссель сподівається, що США не будуть вводити мита на метал з Євросоюзу

Європейський союз має намір добитися для себе скасування мит на імпорт сталі та алюмінію, які мають намір ввести США. Про це на прес-конференції заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, передає Politico.

"Ми інтенсивно ведемо переговори з нашими партнерами з США, щоб пояснити їм, що це неправильний крок і попросити Вашингтон передумати... Ми ще сподіваємося, що ЄС буде виключено з рішення про введення мит", - зазначила Мальмстрьом.

Вона також назвала можливе введення мит "глибоко несправедливим" рішенням, яке завдасть шкоди світовій торгівлі. За її словами, на даний момент ЄС в очікуванні офіційного рішення США готується до будь-яких наслідків.

Нагадаємо, раніше глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард попередила про наслідки введення США мит на сталь і алюміній.

"У торговій війні, викликаній взаємним підвищенням тарифів, ніхто не виграє. Переможеними будуть обидві сторони...Макроекономічний вплив буде серйозним не тільки в разі прийняття Сполученими Штатами заходів, але особливо, якщо інші країни дадуть відповідь", - зазначила Лагард.