ua en ru

Євросоюз почав переговори по Brexit з опозицією Британії

Євросоюз почав переговори по Brexit з опозицією Британії Фото: Brexit (pixabay.com)

Європейська комісія дала старт переговорам з Лейбористської партією

Європейський союз (ЄС) почав переговори щодо виходу Великобританії зі складу ЄС (Brexit) з британської опозицією. Про це повідомляє The Sun.

"Єврокомісія дала старт переговорам про умови Brexit з Лейбористської партією Джеремі Корбін", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, переговори викликані побоюваннями ЄС, що уряд Терези Мей може піти у відставку, особливо через її жорстку позицію на переговорах по Brexit.

Відзначається, що на перших переговорах лейбористів представляв Корбін і його "заступник по Brexit" Кейр Стармер, а з боку ЄС був головний парламентер по Brexit Мішель Барньє і його заступник Франс Тіммерман.

Так, в Єврокомісії планують отримати від опозиції Британії гарантії, що в разі їх приходу до влади, країна буде дотримуватися досягнутих домовленостей. Відповідні консультації будуть продовжені наступного тижня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент прийняв резолюцію із закликом не переходити до нового етапу переговорів щодо виходу Великобританії з Європейського союзу.