ua en ru

В Європейській Бізнес Асоціації розчаровані причинами відставки Абромавичуса

В Європейській Бізнес Асоціації розчаровані причинами відставки Абромавичуса Фото: міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус

Підприємці закликали владу запровадити сувору політику боротьби з корупцією та завершити реформи

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) висловила незадоволення та глибоку стурбованість через причини, які призвели до заяви Міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Асоціації.

"Інвестори з хвилюванням стежать за подіями останніх місяців та сприймають їх кульмінацію 3 лютого 2016 року як прояв політичної нестабільності, який може призвести до вкрай негативних для економіки наслідків", - зазначається в заяві.

В організації зазначили, що останні публічні заяви команди реформаторів та їх опонентів, а також заява Айвараса Абромавичуса про відставку свідчать про відсутність консенсусу у владі та між її гілками, що неминуче знаходить своє відображення у настроях інвесторів.

"Економіка України сильно залежить від підтримки та допомоги міжнародної спільноти та фінансових інституцій. Якщо українські політики та високопосадовці не зможуть і надалі взяти на себе відповідальність за впровадження рішучої антикорупційної політики та кардинальних змін, співпраця з МВФ опиниться в зоні ризику", - йдеться в повідомленні.

Бізнес попросив керівників держави запровадити сувору політику "нульової толерантності до корупції, довести до логічного завершення реформи у стратегічних сферах".

Нагадаємо, що раніше занепокоєння з приводу заяви Айвараса Абромавичуса висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.