ua en ru

Європейська рада підтримала прохання Греції про 35 млрд євро допомоги, - Юнкер

Європейська рада підтримала прохання Греції про 35 млрд євро допомоги, - Юнкер Фото: Жан-Клод Юнкер

"Грексіту" не буде

Європейська рада підтримала прохання Греції про надання 35 млрд євро допомоги. Про це заявив у понеділок глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час прес-конференції з приводу Греції.

"Ми досягли угоди. Угода була трудомістка, на це потрібен час. Але вона була досягнута. З самого початку так званої "справи Греції" Єврокомісія заявляла, що ми не допустимо ніякого "Грексіту" (Grexit). "Грексіту" не буде", - сказав Юнкер.

За його словами, сторони задоволені результатами переговорів з їх "формою і змістом".

"Єврокомісія завжди усвідомлювала, що поряд з потребою в фіскальної консолідації і спробами, які вживаються Грецією, ми не повинні забувати той факт, що в Греції існує потреба у зростанні та збільшенні кількості робочих місць. Так що я дуже радий, що пропозиція Греції про 35 млрд євро для підтримки економіки було підтримано Європейською радою", - додав Юнкер.

Греція попросила у Європейського механізму стабільності (ESM) фінансування 35 млрд євро на три роки - з 1 липня 2015 року по 30 червня 2018 року.

У той же час глава Європейської ради Дональд Туск повідомив, що угода по Греції досягнута. Лідери ЄС готові розпочати переговори щодо продовження підтримки Греції, йдеться на офіційному сайті організації.

Зазначається, що прийняте рішення дає Греції шанс повернутися на правильний шлях за підтримки європейських партнерів.

Нагадаємо, Єврогрупа оцінює потреби Греції у фінансуванні 82-86 млрд євро.