ua en ru

Європейські спецслужби перехопили повідомлення між командою Трампа і РФ, - CNN

Європейські спецслужби перехопили повідомлення між командою Трампа і РФ, - CNN Фото: команда Дональда Трампа спілкувалася з представниками РФ пыд час виборів у США

Дані про "спілкуванні, яке тривало кілька місяців", європейські спецслужби передали своїм американським колегам

Британські та інші європейські розвідувальні служби перехопили повідомлення між членами команди Дональда Трампа і російськими офіційними та іншими особами під час передвиборної кампанії в США в 2016 році. Про це повідомили джерела в американській і британській розвідці, передає CNN.

Відповідні дані про "спілкування, яке тривало кілька місяців", європейські спецслужби надали своїм американським колегам, оскільки США і Британія входять в організацію "П'ять очей", у рамках якої п'ять країн відкрито діляться даними розвідки.

Джерела телеканалу розповіли, що повідомлення були перехоплені під час рутинного спостереження за російськими чиновниками, відомими західній розвідці.

Також наголошується, що європейські та британські спецслужби, у тому числі Центр урядового зв'язку (GCHQ), спеціально не стежили за членами команди Трампа, а просто перехопили повідомлення під час "випадкового збору" даних.

Видання зазначає, що повідомлення швидше за все будуть ретельно вивчені в рамках розслідування розвідки Сенату щодо зусиль Росії щодо втручання у президентські вибори 2016 року.

"Якщо іноземні розвідувальні служби поділяться інформацією з розвідкою США і це відноситься до розслідування, тоді, звичайно, розвідувальний комітет розгляне її", - розповіло джерело в Сенаті.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що "добре відомо", що Російська Федерація втручалася у вибори в США.