ua en ru

Європейські фондові ринки зростають завдяки новинам з України

Європейські фондові ринки ростуть на тлі повідомлень про ознаки співробітництва бойовиків ДНР з іноземними експертами, що розслідують падіння малайзійського авіалайнера в Донецькій області.

Європейські фондові ринки ростуть на тлі повідомлень про ознаки співробітництва бойовиків ДНР з іноземними експертами, що розслідують падіння малайзійського авіалайнера в Донецькій області. Про це повідомляє російська служба Reuters.

В 11:50 за київським часом пан'європейський індекс FTSEurofirst 300 піднявся на 0,68%, а індекс "блакитних фішок" Euro STOXX 50 - на 0,61%. Німецький індекс DAX додав 0,56%, британський FTSE 100 - 0,62%, а французький CAC-40 - 0,50%.

"Ринок відчує полегшення, але насторожене ставлення до ризику збережеться. Конфлікт ще не вичерпаний, так як бої у Донецьку тривають. Крім того, зберігається конфлікт в секторі Газа", - сказав брокер Tradition Майк Ройтер.

Міністри закордонних справ Євросоюзу у вівторок обговорять подальші санкції проти Росії, але аналітики вважають, що Європа обмежиться більш швидким введенням санкцій проти окремих осіб і, можливо, компаній, вже узгоджених минулого тижня до авіакатастрофи.

"Співпраця проросійських повстанців заспокоїла трейдерів, які боялися, що відносини Сходу і Заходу почнуть нагадувати холодну війну", - написав у звіті дилер Capital Spreads Джонатан Сударєв.

Акції найбільшої в Європі біотехнологічної фірми Actelion подорожчали на 2,1% після другого в цьому році підвищення прогнозу річного прибутку. Серед трейдерів ходять розмови про можливий інтерес до придбання Actelion з боку великих конкурентів: AstraZeneca, Roche, GlaxoSmithKline або Novartis.

Котирування французької медіа-групи Publicis Group і норвезького виробника алюмінію Norsk Hydro знизилися на 4,1% і 1,8%, відповідно, за розчарували ринок результатів другого кварталу.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" 22 липня передали малайзійським експертам самописці Boeing-777.