ua en ru

В Європі посилили заходи безпеки на час різдвяних і новорічних свят

В Європі посилили заходи безпеки на час різдвяних і новорічних свят Фото: європейські країни посилили заходи безпеки

Зокрема, заходи безпеки посилили у Італії, Іспанії, Франції та Великобританії

Після теракту в Берліні європейські країни вирішили посилити заходи безпеки на час різдвяних і новорічних свят. Про це передає DW.

Так, влада Рима заборонили в'їзд вантажівок у місто 24-26 грудня та з 31 грудня по 6 січня. Виключення буде зроблено тільки для постачальників продуктів, медикаментів, пошти та інкасаторських машин. Також на 350 міських ринках посилено контроль поліції. Крім того, влада Рима заборонили підривати феєрверки на Новий рік. Схожі заходи були прийняті і в інших містах Італії.

Влада Іспанії також рекомендують регіональним правоохоронним органам посилити заходи безпеки. Зокрема, пропонується встановити загородження і використовувати патрульні машини в якості бар'єрів на вході в місця більшого скупчення людей.

У Франції посилили охорону найбільш популярних різдвяних ярмарків. За словами голови національної поліції Франції Жан-Марка Фалькона, на святкових ринках будуть вжиті заходи "практично миттєвих відповідних дій" в разі екстреної ситуації.

Великобританія слідом за іншими європейськими країнами посилить заходи безпеки і відправить в місця масового зібрання на різдвяні базари більше поліцейських. Також на три місяці перекриють дороги, що ведуть до Букінгемського палацу, на час зміни варти з 10:45 до 12:30 за місцевим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції заявили про високому рівні терористичної загрози