ua en ru

Європі потрібен альтернативний погляд на Україну, - Новинський

Європі потрібен альтернативний погляд на Україну, - Новинський Фото: Вадим Новинський

Нардеп вважає, що участь в делегації в ПАРЄ - це можливість для обговорення того, що відбувається, в режимі реального часу

Європі потрібен альтернативний погляд на Україну. Таку думку на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook висловив народний депутат України Вадим Новинський.

"Я став членом української парламентської делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи за дорученням нашої фракції партії Опозиційний блок. Фракція довірила мені представляти український парламент в Асамблеї Ради Європи з простою і в той же час дуже важливою метою – парламентарії більш ніж 50 країн світу повинні почути альтернативну точку зору на події в Україні. Що ще важливіше, участь у делегації в ПАРЄ – це не тільки можливість для озвучування позиції, але і можливість для обговорення того, що відбувається, в режимі реального часу, випрацювання рішень, що визначають думку "Великої Європи" та її партнерів", - написав нардеп.

Він також повідомив, що проводить багато міжнародних зустрічей з парламентарями з різних країн Європи, часто обмінюється думками, інформацією і оцінками того, що відбувається. На думку Новинського, логічним було б доповнити цю альтернативну дипломатію таким поважним політичним та комунікаційним майданчиком як ПАРЄ.

"Так, я розумію, що резолюції ПАРЄ носять рекомендаційний характер і не завжди виконуються, як, наприклад, Україна не виконує резолюцію ПАРЄ від 27 січня 2015 року, згідно з якою Київ зобов'язаний відновити соціальні виплати для жителів територій, які сьогодні перебувають під контролем невизнаних республік. Але сама постановка питання, сама можливість прориву інформаційної блокади і можливість озвучувати альтернативну точку зору, альтернативна думка – вкрай важливі", - написав політик.

Депутат зазначив, що його включення до складу парламентської делегації викликало "бурхливу" реакцію у політичних опонентів, проте, з його точки зору, це означає, що його політична сила "все робить правильно, і "караван" йде далі".