ua en ru

У Європарламенті зафіксували посилення репресій в Росії перед виборами президента

У Європарламенті зафіксували посилення репресій в Росії перед виборами президента Фото: Отмар Карас (flickr.com epp_group_official)

У Європарламенті закликали припинити переслідування політичної опозиції і правозахисників

В Європейському парламенті закликали керівництво Російської Федерації припинити переслідування політичної опозиції і правозахисників, яке особливо загострилось напередодні президентських виборів країни. Про це йдеться в заяві на сайте Європарламенту.

Так, з відповідним закликом виступив глава делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-РФ Отмар Карас.

"Чим ближче президентські вибори 18 березня 2018 року, тим більше російське керівництво переслідує опозицію і правозахисників за критичні виступи в країні. Це стає зростаючою негативною тенденцією в Росії напередодні президентських виборів", - заявив Карас.

Крім того, у Європарламенті закликали Москву припинити негативні процеси та забезпечити дотримання фундаментальних свобод. А саме євродепутати закликали Кремль негайно звільнити главу чеченського відділення правозахисного центру "Меморіал" Оюба Титієва.

Нагадаємо, наприкінці січня в Росії поліція затримала опозиціонера Олексія Навального, організатора акцій "Страйк виборців" в РФ, а також ще 185 учасників мітингів по всій країні.