ua en ru

В Європарламенті сьогодні представлять доповідь про військових злочинах РФ на Донбасі

В Європарламенті сьогодні представлять доповідь про військових злочинах РФ на Донбасі Фото: Володимир Путін

Презентація доповіді розпочнеться о 18:30 за київським часом

У Європарламенті сьогодні, 5 квітня 2016 року, представлять доповідь про військових злочинах Російської Федерації на Донбасі. Про це повідомляється в ефірі "112 Україна" і новини в світі і в Україні.

Як повідомляє кореспондент телеканалу з Брюсселя, презентація доповіді почнеться в 18:30 за київським часом.

"Презентація в Європарламенті доповіді про злочини Росії на Донбасі, запланована сьогодні на вечір. Вона розпочнеться о 18:30 за київським часом", - йдеться в повідомленні.


Згідно з повідомленням, доповідь є результатом спільної роботи української місії в Європейському союзі і депутатів Європарламенту, він охоплює період 2014 року.

Крім того, наголошується, що окрема частина доповіді присвячена людям, яких РФ незаконно утримує в своїх тюрмах.

"Сьогодні співдоповідачем презентації цієї доповіді буде депутат Європарламенту, яка представляє тут Польщу, Анна Фотига. Також тут чекають українського посла в ЄС, чекають правозахисників, місцевих політологів. Окрема частина доповіді називається "28 заручників Кремля" і вона присвячена тим людям, яких незаконно російська влада утримує в своїх тюрмах", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що після презентації доповіді в Європарламенті, його планують презентувати в національних парламентах багатьох європейських країн, поки що переважно східної Європи і країн Балтії. Потім доповідь планують передати в міжнародний кримінальний трибунал у Гаазі. Разом з тим, поки точна дата не називається.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі перевищує чисельність армій деяких країн Європи.