ua en ru

У Європарламенті закликали бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії

У Європарламенті закликали бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії Фото: Європейський парламент

Росія - не та країна, в якій варто проводити подібний турнір

Політики і звичайні глядачі повинні бойкотувати чемпіонат світу з футболу 2018 року в Росії. Про це заявила депутат Європарламенту від партії "зелених" Ребекка Хармс в суботу, 2 грудня, передає DW.

За її словами, Росія - не та країна, в якій варто проводити подібний турнір. Хармс також заявила, що російському президенту Володимиру Путіну "дістанеться занадто багато уваги" завдяки світовій першості.

"Він купається в променях слави в присутності іноземних гостей і продовжує проводити свою антидемократичну політику", - додала Хармс.

Політик в той же час нагадала про втручання Росії у справи України та Сирії. Також вона розкритикувала ставлення в Росії до опозиції і меншин.

Нагадаємо, керівник медичного департаменту Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Мішель Д'Хуге заявив, що фахівці з Росії не будуть допущені до процесів допінг-тестування на чемпіонаті світу з футболу 2018 року. За його словами, ФІФА хоче провести тестування максимально прозоро та без участі осіб, які перебувають під підозрою в допінгових маніпуляціях.