ua en ru

У Європарламенті стурбовані ризиком військового конфлікту між РФ та США

У Європарламенті стурбовані ризиком військового конфлікту між РФ та США Фото: Йоахим Шустер (facebook.com joachim.schuster.eu)

За словами депутата ЄП, ситуація є вибухонебезпечною

Військовий конфлікт на сході України може перерости у війну між двома ядерними державами - Росією та США. Про це під час 11-ого Київського безпекового форуму заявив депутат Європейського парламенту від Німеччини Йоахим Шустер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Велика проблема, це ті військові дії, які зараз відбуваються на сході України. Мінська угода не змогла бути реалізована. Росія наразі нарощує свій агресивний військовий потенціал. Так далі не може відбуватись, як зараз діє РФ. Потрібно припинити цю військову конфронтацію, яка надає величезний ризик для військової ескалації. Ми спостерігаємо зараз, якою вибухонебезпечною є ситуація. Такий конфлікт може стати війною між обома величезними ядерними державами світу", - заявив Шустер.

Він також додав, що у ЄП будуть посилювати санкції проти Росії.

"Ми маємо забезпечувати подальший тиск на Росію, зокрема у питанні продовження санкцій, навіть посилювати їх, якщо це потрібно", - додав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Роберт Карем заявив, що США виділять Україні додатково 200 млн доларів на зміцнення системи оборони.