ua en ru

В Європарламенті можуть ввести базовий безумовний дохід у зв'язку з роботизацією

В Європарламенті можуть ввести базовий безумовний дохід у зв'язку з роботизацією Фото: в Європарламенті можуть ввести базовий безумовний дохід у зв'язку з роботизацією

У Європарламенті вважають, що у зв'язку з роботизацією може зрости рівень безробіття

У Європарламенті представили проект доповіді, в якій пропонують замислитися про введення базового безумовного доходу через загрозу зростання безробіття у зв'язку з широкою роботизацією виробництва. Про це повідомляє The Independent.

"Ми повинні думати про загальний дохід, тому що якщо буде дуже багато безробітних людей, ми повинні переконатися, що вони можуть мати гідне життя", - йдеться в доповіді.

Депутат Європарламенту Маді Дельво-Стер представляв проект доповіді. Він прийнятий 17 голосами проти двох і буде представлений в Європарламенті в лютому.

"В світлі можливих наслідків на ринку праці робототехніки і штучного інтелекту загальний базовий дохід слід серйозно розглянути", - сказав він.

Також передбачається, що повинна бути створена система звітності про те, як робототехніка впливає на економічні результати компаній для оподаткування та внесків на соціальне забезпечення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що світові витрати на робототехніку зростуть у два рази до 2020 року.