ua en ru

У Європарламенті 16 червня пройдуть слухання щодо виконання домовленостей мінських

У Європарламенті 16 червня пройдуть слухання щодо виконання домовленостей мінських Фото: представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв

Україна представить факти порушень перемир'я проросійськими бойовиками

У Європейському парламенті у вівторок, 16 червня, у відповідь на звернення української сторони пройдуть спеціальні слухання щодо стану виконання мінських домовленостей. Про це повідомляється на офіційній сторінці українського представництва в ЄС в Facebook.

Як повідомляється, участь у засіданні візьме представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв, який, як планується, представить факти численних порушень мінських домовленостей з боку проросійських незаконних угруповань.

"Будуть також наведено аргументи щодо необхідності підтримки ініціативи Президента України про розміщення миротворчої місії ЄС на Донбасі, а також щодо посилення санкційного тиску на Росію у зв'язку з істотним загостренням безпекової ситуації на Донбасі протягом останнього часу", - сказано в повідомленні.

Українська сторона очікує, що дискусія в Європарламенті дозволить посилити реагування на існуючі виклики і загрози мирному процесу на Донбасі.

До участі у спеціальних слуханнях запрошені також представника служби Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерики Могерини.

Захід відбудеться під егідою підкомітету Європарламенту з питань безпеки і оборони та делегації ЄП у парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС.

#StopRussianAggressionНа звернення України в Європейському Парламенті пройдуть спеціальні слухання щодо стану виконання...

Posted by Mission of Ukraine to the EU on 15 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, напередодні Україна офіційно повідомила Ради Європи про окупацію РФ частини Донбасу.

Відзначимо, 11 червня Європарламент ухвалив резолюцію про продовження санкцій проти Росії.