ua en ru

Європарламент посилив граничні норми автомобільних вихлопів до 2030 року

Європарламент посилив граничні норми автомобільних вихлопів до 2030 року Ілюстративне фото (pixabey.com)

ЄП підтримав рішення знизити гранично допустимі норми викидів діоксиду вуглецю новими автомобілями на 40%

Європейський парламент підтримав рішення знизити гранично допустимі норми викидів діоксиду вуглецю (CO2) новими автомобілями на 40% до 2030 року в порівнянні з 2020 роком. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Повідомляється, що депутати проголосували за підготовлений Європейською комісією проект відповідного розпорядження на засіданні в Страсбурзі. Зокрема, Європарламент поставив ще більш жорсткі рамки, ніж Єврокомісія, яка пропонувала зниження граничних норм автомобільних вихлопів на 30%. Тепер парламенту та комісії належить провести переговори на цю тему з країнами Євросоюзу.

Мова йде про зниження на 40% середнього показника автомобільних вихлопів в Європі. Для кожного автоконцерну в залежності від величини вироблених їм автомобілів буде затверджено значення, якого йому необхідно буде досягти. В даний час середній показник по ЄС становить 118,5 г CO2 на один кілометр пробігу. Метою до 2021 року є досягнення значення в 95 г CO2 на кілометр.

Нагадаємо, в лютому 2018 року депутати Європейського парламенту затвердили нові правила скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу CO2 і фінансування низьковуглецевих інновацій.